UFC: Poraz Stošića – oduzeti bodovi zbog niskih udaraca

Podeli:
youtube printscreen

U prvom meču uvodnog programa priredbe UFC u Njuarku srpski MMA borac Darko Stošić izgubio je jednoglasnom odlukom sudija u meču od Nigerijca Kenedija Enzečukvua. Razlog za poraz srpskog borca bilo je oduzimanje poena u dva navrata zbog udaraca u predelu prepona.

Srpski poluteškaš je izgubio dva poena u drugoj i trećoj rundi zbog udaraca u međunožje, pa su posle tri runde sudije meč bodovale 29:26, 28:27 i 28:27.

Trenirali smo da se proguramo kroz ovakve stvari, ali me je poslednji udarac u međunožje baš zaboleo. Ipak, nisam hteo da odustanem i da se borba okonča diskvalifikacijom, morao sam da idem do kraja“, rekao je Enzečukvu nakon pobede u svojoj drugoj UFC borbi, pošto je u prvoj borbi u karijeri u UFC poražen od Pola Krega.

Stošić je bio iznenađen odlukom sudija, što svedoči o tome da je srpski borac mislio da je bio bolji u sve tri runde na sudijskim kartama, ali su na kraju presudili oduzeti bodovi. Srpskom borcu je to bio drugi poraz zaredom i drugi u UFC, pošto je u junu poražen u Stokholmu od Devina Klarka.

Sada ima skor od 13 pobeda i tri poraza u profesionalnim MMA mečevima.