SP: Nurković dobar, stao u trećem kolu

Podeli:
IMZE

Mladi i perspektivni crnogorski džudista Jusuf Nurković u trećem kolu završio je nastup na prvenstvu sveta u Tokiju.

Član džudo kluba Ibrar iz Rožaja, u prvom kolu kategorije do 66 kilograma pobedio je Meksikanca Nabora Kastilja, u drugom je slavio protiv Pakistanca Hasnaina Muhamada, dok je u trećem izgubio od Mohameda Abdelmavguda iz Egipta. Egipatski borac izgubio je meč za polufinale i u repesažu će pokušati da se izbori za bronzanu medalju.

Jusuf Nurković može da bude zadovoljan prikazanim na planetarnoj smotri. Potvrdio je da poseduje veliki potencijal i da je pred njim lepa budućnost ukoliko nastavi da radii napreduje kao što je do bio slučaj do sada. Podsećanja radi, Nurković je nedavno osvojio zlatnu medalju na Igrama malih zemalja.

Od crnogorskih takmičara u Tokiju nastupiće još Jovana Peković (do 78 kilograma), Srđan Mrvaljević (do 81), Anto Dubreta (do 100) i Danilo Pantić (do 100 kilograma).

Mrvaljević je slobodan na startu, dok će se u sredu u drugom kolu sastati sa predstavnikom Egipta, Abdelrahmanom Mohamedom. U prvom kolu slobodna je i Jovana Peković, dok je u drugom kolu, u petak, očekuje bolja iz duela između predstavnica Portugala, Patrisije Sampajo i Tajpeha Hui ŠuVang Hsu. Istog dana boriće se Pantić i Dubreta.

Anto Dubreta se sastaje sa predstavnikom Kanade, Kajlom Rejesom, dok Danila Pantića očekuje meč protiv predstavnika Filipina, Dejva Karla Aseneta.

Šampionat u Tokiju okupio je 840 takmičara iz 147 država sveta.