Borba godine? Spensu novi pojas u 'ratu' sa Porterom

Podeli:
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Američki bokser Erols Spens ujedinio je šampionske pojaseve u velter kategoriji u verzijama IBF i WBC, pošto je u žestokom meču bio bolji od sunarodnika Šona Portera podeljenom sudijskom odlukom nakon uzbudljivih 12 rundi.

Meč je održan pred 16 hiljada gledalaca u „Stejpls centru“ u Los Anđelesu, a nakon meča najavljeno je da će naredna odbrana šampionskog naslova za Spensa biti protiv iskusnog bivšeg šampiona Denija Garsije.

Neporaženi Spens sada ima skor u profesionalnoj karijeri od 26-0 (21 KO), a mnogi ljubitelji boksa iščekuju njegov duel sa takođe velikim neporaženim šampionom – Terensom Krofordom i nadaju mu se nakon borbe sa Garsijom.

U noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu Porter je bio fantastičan – gledaocima je predstavio „čeličnu bradu“ i uzvraćao je na snažne udarce 31-godišnjeg šampiona. U 11. rundi Spens je bio blizu prekida pošto je u nokdaun poslao rivala, ali se Porter vratio i bio konkurentan.

Na kraju su dvojica sudija bodovala 116:111 za Spensa, dok je jedan imao skor 115:112 za Portera.

Porter je odličan bokser i zaista ima čudan stil. Želeo sam svima da pokažem da imam sve što je potrebno da odmerim snage sa najžešćim borcem u velter kategoriji“, zaključio je iscrpljeni Erol Spens Junior.