Habib: Ne volim da nanosim bol, ali Konor je izuzetak

Podeli:
Getty images/Harry How

Prvak UFC u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov „melje“ konkurenciju pred sobom u profeisonalnoj karijeri – ostvario je 28 pobeda u isto toliko borbi i stigao do šampionskog pojasa, ali mu je malo koji trijumf doneo toliko sreće koliko predaja Irca Konora Mekgregora.

Dvojica možda i najvećih MMA zvezda današnjice obračunala su se krajem 2018. godine u najgledanijoj MMA priredbi u istoriji – UFC 229. Ruski borac tada je slavio posle Mekgregorove predaje u četvrtoj rundi.

Povezano

U poslednjih nekoliko godina imao sam dosta pobeda, ali da budem iskren, one mi nisu donosile mnogo zadovoljstva. Doduše, postoji jedan izuzetak“, izjavio je Habib Nurmagomedov.

Imao sam borbe u karijeri u kojima sam bio svestan da rivalu mogu da nanesem još više štete, ali namerno to nisam radio jer sam im govorio da je bolje da predaju. Na primer, ako bih ih držao u bolnom zahtevu i postojala je opasnost da im nešto polomim, ja bih pazio da idem samo dotle dokle oni mogu da predaju, ali ne preko granice“, dodao je borac iz Dagestana.

Svestan sam da smo mi u jednom burtalnom sportu u kojem može doći do povreda, ali moj cilj nikada nije da nanesem bol svom protivniku. Ako sam svestan da pobeđujem, ne idem namerno da nanesem štetu. Ali, bio je taj jedan izuzetk“, zaključio je 31-godišnjak, jasno aludirajući na meč sa Mekgregorom.

Irac se od tog duela nije borio, ali je najavio da je u treningu i da u 2020. godini očekuje da će se vratiti u kavez.

https://twitter.com/MMARusContext/status/1195459611979132930