Flojd pregovara sa UFC: Spremićemo spektakl 2020.

Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Jedan od najvećih boksera 21. veka Flojd Mejveder objavio je na društvenim medijima da se nalazi u pregovorima sa predsednikom UFC Dejnom Vajtom o predstsojećoj „spektakularnoj priredbi.“

Mejveder ima 42 godine, povukao se iz sveta boksa, ali je tokom karijere bio poznat kao veliki šoumen – što u profesionalnom boks-ringu, što u preostalim egizibionim mečevima, koji su mu donosili veliki novac.

Povezano

U 2017. godini imao je meč sa MMA superzvezdom Konorom Mekgregorom i lako ga dobio, a u decembru 2018. godine odradio je nekoliko rudni u kojima je dominirao protiv japanske MMA i kik-boks senzacije Tenšina Nasukave. Za taj 140 sekundi dug meč inkasirao je, prema nekim navodima, oko devet miliona dolara.

Dejna Vajt i ja radimo zajedno da podarimo svetu još jednu spektakularnu priredbu 2020. godine“, izjavio je Flojd Mejveder zagonetno.

Ipak, malo je verovatno da će Mejveder ponovo kročiti u ring u profesionalnim borbama, naročito u svetlu izjava koje je dao povodom sve učestalijih smrti boksera od udaraca dobijenih na mečevima.

Ovo je brutalan sport i ne bih želeo da rizikujem povrede“, rekao je tom prilikom američki bokser.

Mejveder je u profesionalnim boks mečevima u karijeri na savšenih 50 (27) – 0 – 0, poznat je po nadimcima „Novac“ i „Lepi momak“, visok je 173 centimetra, a bio je svetski prvak u pet različitih kategorija. Na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine osvojio je bronzanu medalju.