Uvod za Džošuu i Ruisa: Hrgović, Povjetkin, Vajt

Podeli:
Al Bello/Getty Images

Sedmog decembra će se u Saudijskoj Arabiji održati verovatno i najiščekivaniji boks-meč godine – aktuelni šampion superteške kategorije u tri velike verzije Endi Ruis Junior braniće pojaseve protiv Britanca Entonija Džošue, a uvodne borbe će takođe biti izuzetno interesantne.

Prvog juna Ruis je šokirao svet boksa kada je kao zamena nastupio u Njujorku i tehničkim nokautom u sedmoj rundi zaustavio dotad neporaženog Entonija Džošuu. Ubrzo je ugovoren revanš u kojem Britanac ima priliku da povrati svoje titule u neverovatnom ambijentu u Saudijskoj Arabiji.

Povezano

Osim glavnog događaja večeri, ljubitelji boksa u Diraja areni, koja je izgrađena za tu priliku i može da primi 15 hiljada gledalaca, moći će da gledaju još tri superteškaška okršaja.

Ljubiteljima boksa iz regiona najzanimljiviji biće meč hrvatskog boksera Filipa Hrgovića koji će biti favorit protiv američkog veterana Erika Moline. „El Animal“ Hrgović ima profesionalni rekord od devet pobeda u devet mečeva, a Molina je dvaput imao priliku da osvoji velike pojaseve – jednom je bio bolji Vajlder, a jednom Džošua.

U ring će ući iskusni Aleksander Povjetkin (35-2), nekadašnji izazivač i olimpijski prvak kojem će protivnik biti Majkl Hanter. U poslednjoj borbi pred glavni događaj boskovaće i još jedna zvezda najteže kategorije – Dilijan Vajt, a protivnik Britancu sklonom doping skandalima biće Poljak Marijuš Vah.

U super perolakoj kategoriji boriće se Britanac Skot Kvig i Irac Džono Kerol.

Martin Rose/Bongarts/Getty Images