Najiščekivaniji meč u MMA svetu zvanično potvrđen

Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

Sve je potvrđeno – 18. aprila 2020. godine održaće se MMA meč koji je do sada četiri puta odlagan. Šampion lake kategorije UFC Habib Nurmagomedov braniće pojas protiv Tonija „El Kukuja“ Fergusona, koji se trenutno nalazi u sjajnoj seriji od 12 pobeda.

Obe strane su u petak potpisale ugovore u Las Vegasu, a borba će biti održana u Barklejs areni u Bruklinu.

Povezano

Habib Nurmagomedov je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri sa 28 pobeda (8 nokautom, 10 predajom protivnika) iz 28 mečeva, dok je 35-godišnji Ferguson slavio 25 puta u svojih 28 mečeva.

Amerikanac neguje veoma atraktivan stil borbe, a u toku karijere imao je problema sa psihičkim zdravljem, zbog čega je na kratko morao da prekine uspešnu karijeru.

Zanimljivo je da je ovo čak peti put da dvojica verovatno najboljih boraca lake kategorije u prethnodnoj deceniji potpisuju ugovor, a prehodna četiri puta susret je iz različitih razloga otkazivan, još od 2015. godine.

Nurmagomedov je 2015. i 2018. godine otkazivao svoje učešće u meču zbog problema sa povredom i skidanjem kilograma, dok je Ferguson dvaput morao da otkaže zbog povrede 2016. i 2018. godine, a naročito je bio bizaran incident iz 2018. godine kada je pokidao ligament kolena saplevši se na kabl na jednom promo-događaju pred samu borbu.