Juče norma za OI, danas medalje: Sjajne Tijana i Milica

Podeli:
Tekvondo klub Galeb

Nove sjajne vesti za srpski tekvondo - Tijana Bogdanović trijumfovala je na Gran priju u Moskvi u konkurenciji do 49 kilograma u duelu sa starom rivalkom Kineskinjom Vu, dok se Milica Mandić (kategorija preko 73 kg) na završnom turniru u 2019. okitila vicešampionskim zvanjem.

Bogdanović je još jednim zlatnim odličjem osvojenim u konkurenciji najboljih takmičarki sveta, potvrdila dominaciju u kategoriji do 49 kilograma.

Povezano

To je moja prva ‘Gran pri’ zlatna medalja ikada i to na finalnom turniru, i samim tim što je osvojena ovde jasno je da trenutno ne mogu biti srećnija. Sezonu nismo mogli bolje da završimo. Drago mi je što se sav trud i rad napokon isplatio. Imali smo jako tešku godinu i mnogo turnira, a evo sada smo kvalifikovani za Olimpijske Igre u Tokiju. Još sam srećnija što imam divan tim uz sebe, trenera, nutricionistu, psihologa, kondicionog trenera, Galeb, moj klub, prijatelje i porodicu sa kojima mogu da podelim ovakve trenutke„, rekla je Tijana Bogdanović.

Kao i Bogdanović, i Milica Mandić je još jednom obradovala srpsku sportsku javnost vrhunskim rezultatom. Vicešampionka Gran prija u Moskvi još jednom je potvrdila mesto u samom vrhu svetske tekvondo scene.

Dosta sam zadovoljna plasmanom i borbama na ovom finalnom Gran Priju. Imala sam dobre protivnice u svakom meču, ali najbitnija borba mi je bila polufinalna, gde sam posle dužeg vremena uspela da pobedim prvog nosioca, Bjanku Valkden iz Velike Britanije, koja je ujedno i trostruki šampion sveta. Cilj ovde je bio medalja i kvota i drago mi je što smo Tijana i ja po drugi put kvalifikovane zajedno za Olimpijske Igre. Ovo su bile tri teške godine, pune uspona i padova, ali krajnji cilj je ispunjen. Sve ovo ne bi bilo ostvarivo da Dragan Jović nije napravio tim koji pobedjuje i koji uvek radi za isti cilj. Hvala mu na požrtvovanosti, energiji i verovanju, kao i celom timu koji radi sa nama. Pred nama je novi izazov i radujem se daljem radu i napretku„, rekla je Milica Mandić.

Tekvondo klub Galeb

Neposredno pred odlazak u Moskvu Dragan Jović je još jednom istakao da njihov cilj nikada nisu samo plasmani, već vrhunski rezultati. Tako je bilo i sada na finalnom Gran priju. Tvorac vrhunskih rezultata, Dragan Jović, još jednom je pokazao da je trener sa jasnom vizijom.

Cilj je ispunjen. Dve karte su osigurane za Tokio. U aprilu su kontinentalne kvalifikacije za momke i nadam se da ćemo i nekog muškarca kvalifikovati. Zaista je ovo ogroman uspeh i veliki rezultatm dve medalje na finalnom Gran priju, I to treba imati u vidu da je zlatno i srebrno odličje teško osvojiti. Ovo je prvi put da smo uopšte osvojili medalje na finalnom Gran priju, pa me raduje što su to one dve najsjajnije. Milica i Tijana od danas imaju pauzu do 23. decembra kada počinjemo sa našm kondicionim trenerom Nebojšom Šakićem pripreme za 2020„, istakao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

Tekvondo klub Galeb