Nokaut Hrgovića: Spreman sam za meč za svetsku titulu!

Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Hrvatski bokser Filip Hrgović ostvario je pobedu karijere savladavši nokautom Amerikanca Erika Molinu u trećoj rundi duela u Rijadu.

Hrgović je u Saudijskoj Arabiji nametnuo paklen tempo od starta meča i 15 sekundi pre isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasao gong za kraj runde.

Povezano

Posle pola minute u drugoj rundi Molina je opet bio na podu, ali Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Hrvat je 20 sekundi pre isteka druge runde Molinu i treći put oborio s nogu, ali ponovo je zvono odložilo kraj borbe.

Ipak, minut pre kraja treće runde Hrgović je desnim krošeom po četvrti put oborio protivnika, a sudija je konačno prekinuo neravnopravnu borbu. Hrgović je u Rijadu ostvario desetu pobedu u isto toliko profesionalnih borbi, a Molina mu je dosad bio najozbiljniji protivnik s obzirom na to da se Amerikanac meksičkih korena dva puta borio za titulu svetskog prvaka.

Zadovoljan sam nastupom, izuzetno poštujem Molinu koji je pristao na borbu sa mnom kad niko nije hteo. Hvala mojim trenerima, promoterima i hvala Saudijskoj Arabiji,“ rekao je Hrgović za RTL i nastavio:

Spreman sam za meč za svetsku titulu i pozivam najveće u ovoj kategoriji da pristanu na borbu s mladićem iz Hrvatske. Bio je ovo rat u kojem sam koristio sva oružja. Uveren sam u svoje veštine i sada verujem da mogu da postanem svetski prvak, iako se može dogoditi i da to nikad ne postanem.