I dalje prvak: Usman slomio vilicu Kovingtonu! (VIDEO)

Vesti borilački sportovi 15. dec. 201910:19 > 10:25
Podeli:
Steve Marcus/Getty Images

Kamaru Usman i dalje je UFC šampion u velter kategoriji, pošto je bio bolji od Kolbija Kovingtona – borba je završena prekidom u poslednjem minutu pete, posled nje runde.

Dvojica rivala još iz studentskih rvačkih dana pružili su gledaocima UFC 245 priredbe zaista odličnu borbu, situacija se rasplamsala vrlo brzo, već sredinom prve runde.

Presudan je bio jedan udarac koji je Usman zadao u trećoj rundi, tada je slomio vilicu Kovingtonu, što je ovaj i priznao posle. U četvrtoj rundi zato Kovington još više rizikuje, u njoj je bio bolji, ali ga je u petoj rundi Usman uhvatio u mašinu iz koje izlaza nije bilo – sudja Mark Godard bio je primoran da prekine meč.

https://youtube.com/watch?v=i7FGgsRL1Dw

Aleksander Volkanovski novi je prvak perolake kategorije, to je postao pobedom sudijskom odlukom u meču sa Maksom Holovejom. Momak sa makedonskim korenima usporavao je dotadašnjeg prvaka, sproveo svoju taktiku u delu i nije dozvolio Holoveju da treći put odbrani titulu. Za Australijanca je to osma pobeda u isto toliko UFC borbi, a ukupno 18. u nizu.

Takođe, Amanda Nunjes ponovo je bila nadmoćna, peti put u karijeri odbranila je titulu bantama, ovoga puta trijumfom nad Žermen de Randami. Apsolutnu dominaciju potvrdile su i sudijske kartice (49-46, 49-45 i 49-44), što bi značilo da su sudije jednu rundu dodelile izazivačici.