Stošić nadjačan treći put u nizu, ostanak u UFC upitan

Podeli:
Darko Stošić Instagram

Srpski MMA borac Darko Stošić poražen je u uvodnom meču glavnog programa UFC priredbe u američkom gradu Roliju. Od njega je bolji bio debitant u elitnoj promociji Džamahal Hil – on je slavio jednoglasnom odlukom sudija i u pitanje doveo Stošićev ostanak u UFC.

Stošić je bio u pordređenom periodu tokom većeg dela meča, a tek je u poslednjoj rundi bio aktivniji posle saveta svog ugla da mora da zadaje više udaraca. Ipak, na kraju su sva trojica sudija bodovala 29:27 i Stošić je treći put u nizu bio poražen.

Povezano

Stošić sada u UFC ima skor od jedne pobede (protiv Džeremija Kimbola) i tri poraza – od Devina Klarka, Kenedija Enzečukua i Džamahala Hila. Njegov ugovor od četiri borbe sa UFC je istekao, a veoma su male šanse da će organizacija posle tri poraza u nizu produžiti ugovor sa 27-godišnjim poluteškašem.

Ukupno u profesionalnim mečevima Stošić ima skor od 13 pobeda i četiri poraza.

U ostalim mečevima priredbe u Roliju Anđela Hil je nokautirala Hanu Sajfers, Aleks Peres je u muva kategoriji na predaju naterao Džordana Espinosu, a u velteru je Majkl Kijeza odlukom sudija pobedio Rafaela dos Anžusa.

U glavnom meču večeri u teškoj kategoriji je Kurtis Blejds nokautirao Žuniora dos Santosa u drugoj rundi i najavio napad na šampionski pojas u bliskoj budućnosti.