"Ugrizao me je i rekao 'Majk Tajson'''

Podeli:
Steven Ryan/Getty Images

U noći između subote i nedelje u meču za status prvog izazivača velter kategoriji Deni Garsija je u Bruklinu jednoglasnom odlukom sudija pobedio Ukrajinca Ivana Redkača, a meč je obeležio indcident u osmoj rundi u kojoj je Redkač ujeo za uvo popularnog američkog boksera.

Incident je sve podsetio na legendarni meč iz 1997. godine kada je u meču za naslov prvaka superteške kategorije Majk Tajson slično ujeo Ivandera Holifilda.

Ja sam drugi bokser u istoriji kojem se ovo desilo, zar ne? Holifild i Garsija – zapišite me u istoriji“, izjavio je Deni Garsija.

Jed Jacobsohn /Allsport

Osetio sam kako se nešto zariva u moju kožu i prvo sam pomislio da me je neki insekt ujeo. Kada samo podigrao pogled, shvatio sam da me on zapravo grize. Ima nove zube i dobro ih je upotrebio. Rekao je ‚Majk Tajson‘ kada me je ugrizao, a onda sam ja rekao sudiji da me grize“, dodao je 31-godišnji bokser, koji u profesionalnim mečevima u karijeri ima skor od 36 pobeda i 2 poraza.

Sve sudije su meč bodovale u korist Amerikanca – 118-110, 117-111, 117-111. Garsija je u karijeri bio prvak u dve kategorije, a jedina dva poraza koja je imao došla su od Kita Turmana i Šona Portera.

Redkač ima skor 23-5-1 u karijeri i poznat je po nesvakidašnjem stajlingu.

https://twitter.com/Bzr924/status/1221298841334489088