’Atletik’ izabrao top 10 boksera : Fjuri tek šesti

Podeli:
Al Bello/Getty Images

Ugledni američki portal „The Athletic“ koji okuplja najrelevantnije svetske sportske novinare, objavio je prilagođenu listu najboljih svetskih boksera današnjice prilagođenu svim kategorijama, a mnoge fanove je iznenadio nizak plasman Britanca Tajsona Fjurija.

„Kralj Cigana“ je napravio veliki podvig oduzevši WBC pojas prvaka u superteškoj kategoriji Dionteju Vajlderu , ali prema renomiranom vebsajtu i dalje postoje petorica uspešnijih boksera.

Povezano

Na samom vrhu je Meksikanac Saul „Kanelo“ Alvares, koji sa skorom 53-1-2 (36 KO) dominira srednjom kategorijom, a u poluteškoj je takođe došao do pojasa u prošloj gorini savladavši Sergeja Kovaljova.

Na drugom mestu je Ukrajinac Vasil Lomačenko, najveća sila lake kategorije, koji na dominantan način „demolira“ konkurenciju, a trenutni skor dvostrukog olimpijskog prvaka je 14-1 (10 KO).

Treći je neporaženi šampion velter kategorije, Amerikanac Terens Kroford sa 36-0, a na četvrtoj poziciji je japansko „Čudovište“, najbolji bokser bantam Naoja Inue sa 19-0 (16 KO). Peti je još jedan „velteraš“ – Erol Spens Junior sa 26-0 (21 KO), a trenutno ima nekih problema van ringa, dok je Fjuri (30-0-1, 21 KO) na šestom mestu.

Do kraja top 10 liste nalaze se nekada neprikosnoveni kruzer prvak, a sada superteškaš Aleksandar Usik iz Ukrajine, stameni Rus Artur Beterbijev koji „seje strah“ u poluteškoj, ikona svetskog boksa Mani Pakjao koji se trenutno bori u velteru i Meksikanac Huan Fransisko Estrada, prvo lice super-muva divizije.

Da li se slažete sa listom? Da li je Fjuri zaslužio bolji plasman?

Toru Hanai/Getty Images