Trilogija Kormije-Stipe: Biće predivno

Podeli:
Joe Scarnici/Getty Images

Danijel Kormije i Stipe Miočić smatraju se možda i dvojicom najuspešnijih teškaša u istoriji UFC, a do sada su imali dva meča – jednom je slavio nekadašnji američki rvač, a jednom borac iz Ohaja hrvatskog porekla. Sve više se govori o njihovom potencijalnom trećem duelu.

Na Instagramu je Kormije objavio, razgovarajući sa svojim prijateljem Kamaruom Usmanom, takođe UFC prvakom, ali u velter kategoriji, da je treći duel sa Miočićem blizu realizacije.

Povezano

Znam da su sada teška vremena, ali pregovori se vode. Sve je i dalje neizvesno, ali rekao bih da sve vodi u pravom smeru i da će se borba dogoditi. Biće to moja poslednja borba i želeo bih da se steknu idealni uslovi za nju“, izjavio je 41-godišnji Danijel Kormije.

Naravno, trenutno nije moguće da govorimo o datumu. Ali znam da će ovo biti moja poslednja borba. Ima mladih boraca, Izrael Adesanja je odličan, ali ne moram da se borim sa njima. Miočić mi je protivnik po meri za poslednji meč. Biće predivno“, dodao je nekada proslavljeni rvač, a potom i prvak UFC u dve divizije.

U prethodnom duelu Miočića i Kormijea u okviru priredbe UFC 241 Kormije je bio u prednosti prema glasovima sudija, ali je nakon serije dobro plasiranih udaraca u telu Miočić uspeo da slomi rivala i dođe do prekida kojim je povratio šampionski pojas.

Aktuelni šampion Miočić ima 37 godina, a u profesionalnoj karijeri ima 19 pobeda (15 KO) i tri poraza (Struve, Dos Santos, Kormije). Sa druge strane Kormije, bivši prvak UFC u poluteškoj i teškoj kategoriji ima 22 pobede i 2 poraza (Džon Džons i Miočić), i jedan poništen meč protiv Džona Džonsa, pošto je „Bouns“ posle susreta bio pozitivan na nedozvoljene supstance.