Hodžić za SK: Nema predaje, borba se nastavlja

Podeli:
Foto: COK

Crnogorski olimpijski komitet, Udruženje sportskih novinara Crne Gore, grad Podgorica, Karate savez, Karate klub Omladinac, svi su za najboljeg sportistu u 2019. godini izabrali karatistu Marija Hodžića.

Ovakav epilog je bio očekivan jer su karatisti iza sebe ostavili istorijsku godinu, godinu u kojoj su se sa gotovo svih velikih takmičenja vratili sa odličjem. Serija sjajnih rezultata nastavljena je i u 2020. godini, sve dok globalni zdravstveni problem, nije postavio znak STOP.

U tom trenutku, karatisti su se spremali za žetvu medalja na Evropskom prvenstvu u Bakuu, koje je odloženo, kao i za kvalifikacioni turnir u Parizu na kojem su želeli da ostvare snove i stignu do Olimijskih igara. Podsećanja radi, Crna Gora ima sedam takmičara koji se nalaze među 50 najboljih na svetskoj WKF listi u svojim kategorijama, što je osnovni uslov za učešće na turniru u Parizu, za borbu za mesto na Igrama.

U pitanju su, Mario Hadžić, Marina Raković, Nenad Dulović, Jelena Maksimović, Dragana Konjević, Nikola Malović i Biserka Radulović. U proteklih nekoliko dana društvene mreže su preplavljene žestokim treninzima koje karatisti odrađuju u kućnim uslovima, uz apel građanima da ostanu kod kuće i pomognu u širenju koronavirusa.

Naučeni smo da se borimo do poslednjih atoma snage. Reč predaja je nepoznata za nas. Trenutno nastojimo i apelujemo na sve građane da slede naš primer. Molim vas ostanite kod kuće, molim vas pomognite medicinskim radnicima i nadležnim institucijama da iz borbe sa koronavirusom, izađemo sa što je moguće manje posledica, kao pobednici. Sada je najvažnije da budemo odgovorni i disciplinovani, da se borimo do kraja. Nema predaje!”, poručio je za Sport Klub Mario Hodžić i nastavio:

Naravno da bi smo u ovom trenutku voleli da se borimo za medalje na Evropskom prvenstvu umesto protiv koronavirusa, ali nekada se u životu dešavaju nepredviđene stvari, stvari na koje ne možete da utičete. Ono što je dobro, možemo da se borimo protiv nje u situaciji u kojoj smo se svi na planeti našli. Ako je samoizolacija i ostanak kod kuće način da pobedimo opasnog rivala, onda se taktika nameće sama po sebi”.

Kada se sve završi, kada planeta ostvari pobedu nad virusom, a Mario Hodžić je uveren da hoće, život će se vratiti u normalu, a karatisti sa borbom za mesto na Olimpijskim igrama.

Čelnici Međunarodnog olimpijskom komiteta su doneli jedinu ispravnu odluku. Igre su odložene kako bi se zaštitilo zdravlje sportista i zdravlje svih građana planate. Radimo u kućnim uslovima kako bi sačuvali kondiciju i kako bi psihofizički bili spremni za iskušenja koja nas očekuju kada se život vrati u normalu. Bićemo spremni za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Tokio. Medalju i plasman na Igre niko ne može da obeća, ali borbu bez namere da se predamo do poslednjih atoma snage, obećavam u ime svih karatista iz Crne Gore”, naglasio je Hodžić i dodao:

Da bi uskoro mogli da pričamo i borimo se na tatamiju mesto od kuće, sada je bitno da poštujemo sve mere koje su naložili medicinski radnici i nadležne institucije”.

Poruka je jasna. Ostanite kod kuće, poštujte mere medicinskih radnika i nadležnih službi jer jedino na taj način možemo svi zajedno da pomognemo da se život vrati u normalne tokove.