Habib se javio iz karantina – Ništa od meča s Tonijem?

Podeli:
Ethan Miller/Getty Images

UFC šampion Habib Nurmagomedov najavio je da postoji mogućnost da se borba između njega i Tonija Fergusona uopšte ne održi.

UFC 249 je zakazan za 18. aprila, a glavna borba trebalo je da bude okršaj za titulu prvaka lake kategorije između šampiona Habiba Nurmagomedova i izazivača Tonija Fergusona.

U međuvremenu je zbog pandemije koronavirusa potvrđeno da se borbe neće održati u Njujorku, već da se tražu nova lokacija.

Povezano

Ipak, sada se postavlja pitanje hoće li Habib uopšte moći da učestvuje.

„Trenirali smo u Americi bez ikakvih informacija šta bi moglo da bude sa borbom. Posle toga su nam rekli da duel neće biti u Sjedinjenim Državama, već u Abu Dabiju. Onda smo otišli tamo. Ali kada smo stigli, zatvorili su granice. Zbog toga smo što pre otišli u Rusiju. Trenutno sam u Dagestanu, treniram svaki dan“, rekao je Nurmagomedov.

„Ne znam šta će se dogoditi. Teško je i trenitati u ovakvim uslovima, kompletan svet je u karantinu. Ne znamo šta nam se sprema. Čuo sam da planiraju sve da organizuju i bez mene. To je okej, samo napred. Nisam protiv toga. Znam da borci moraju da prehrane porodice, plate račune. Teško je. Bez borbi nema ni novca“.

Za sada se ne zna koje će zdanje ugostiti veliki događaj elitne MMA promocije, ali deluje da će borbe u svakom slučaju biti održane bez prisustva publike.