Nakon svih peripetija: UFC 249 definitivno otkazan

Podeli:
Photo by Harry How/Getty Images

Posle više nedelja u kojima je MMA promocija UFC pokušavala da održi svoju priredbu UFC 249 18. aprila na tlu SAD, objavljeno je da je ona usled brojnih prepreka morala da bude otkazana.

Predsednik organizacije Dejna Vajt je saopštio da će UFC 249, kao i svi događaji koje organizuje UFC, do daljeg biti otkazani usled pandemije koronavirusa, koja se naročito ozbiljno ispoljava u Americi.

Povezano

Zaista smo se borili non-stop da se ovaj događaj održi. Niko ne želi da se sport vrati na televiziju više nego mi i dali smo sve od sebe kako bismo organizovali UFC 249. Nažalost, nismo uspeli”, izjavio je Dejna Vajt.

Priredba je prvo trebalo dase održi u Bruklinu, a glavna borba je trebalo da bude duel Habiba Nurmagomedova i Tonija Fergusona za šampiona lake kategorije. Ipak, onda je objavljeno da zbog teške situacije u kojoj je Njujork neće biti moguće da se organizjuje u Bruklinu, a u međuvremenu je Nurmagomedov objavio da nema uslova da u SAD dođe iz Rusije zbog otkazanih letova.

Zatim je učešće otkazala i Rouz Namajunas, a Vajt je izjavio kako će se borbe održati na “privatnom ostrvu”. Potom je objavljeno da je kandidat za održavanje borbi jedan kazino koji se nalazi u okviru indijanskog rezervata.

Navodi se da je veliku ulogu u otkazivanju MMA borbi imao i Gevin Njusom, guverner Kalifornije, koji podržava sve mere društvenog distanciranja.

Za sada nema naznaka o novim datumima za UFC 249 ili bilo koju drugu predstavu u organizaciji UFC.