Masvidal: Nudili borbu za pojas, ali su dali malo novca

Podeli:
Steven Ryan/Getty Images

Glavna tema MMA sveta poslednih dana bilo je održavanje događaja UFC 249, ali je on nakon brojnih peripetija otkazan. Prvobitno je glavna borba trebalo da bude između Habiba Nurmagomedova i Tonija Fergusona, ali su se pojavile informacije o tome da je moglo da dođe i do okršaja za još jedan pojas.

Predsednik UFC Dejna Vajt pokušavao je na sve načine da pronađe izlaz i organizuje priredbu UFC 249, ali je na kraju doneta odluka da se otkazuje čitav događaj. Blizu je bila i borba za titulu u velter kategoriji između Masvidala i Usmana.

Povezano

Ponuda za meč za Usmanom za pojas u velter kategoriji je bila na stolu. Međutim, kada su nam dali sve detalje i prestavili budžet, bilo je jasno da ne možemo da prihvatimo jer se ponuda nije poklapala sa našim zahtevima. Oni nisu želeli da plate moju cenu. Za protivnika ne znam, ali meni nisu ponudili dovoljno. Želeo sam da dobijem odgovarajuću kompenzaciju za rizik koji bih preuzeo”, izjavio je 35-godišnji Horhe Masvidal.

Ipak, to je dokaz da borba za titulu nije daleko. Mislim da ću u julu konačno imati priliku da ga ‘obezglavim’, a ceo svet će imati priliku da to vidi”, dodao je popularni “Gejmbred”.

Masvidal ima skor 35-13 u profesionalnim MMA mečevima, a veliku popularnost stekao je u 2019. godini sjajnim pobedama nad Derenom Tilom, Benom Askrenom (najbrži nokaut u istoriji UFC) i Nejtom Dijasom.

Kamaru Usman je prvak u kategoriji do 77 kilograma od marta 2019. godine, kada je deklasirao dotadašnjeg prvaka Tajrona Vudlija. Od tada je jednom branio titulu, a u sjajnom meču pobedio je Kolbija Kovingtona.