"Prognoza Fjuri – Džošua? 'Kralj Cigana' u osmoj rundi"

Podeli:
11111

Irski bokser Endi Li komentarisao je potencijalni duel između dvojice Britanaca koji se trenutno smatraju najboljim borcima najteže kategorije – Tajsona Fjurija i Entonija Džošue i prednost dao “Kralju Cigana”.

Nekadašnji svetski šampion Li smatra da Džošua nije dovoljno jak da porazi Fjurija.

Mislim da se Džošua poboljšava i da je dosta napredovao kako bi pobedio Ruisa. I dalje mu fali iskustva, mentalno nije spreman kao Fjuri. ‘Šampion se uvek pravi iznutra’, to je uvek govorio legendarni Emanuel Stjuart. Mislim da bi Tajson za osam rundi mogao da ‘reši’ Džošuu”, izjavio je 35-godišnji Endi Li, ali je pitanje koliko je Irac objektivan budući da je on nešto dalji rođak Tajsona Fjurija.

Povezano

Biće to sjajna borba, jedina koja je preostala dvojici boksera kao izazov u ovom trenutku. Ipak, uveren sam da bi Džošua prošao isto kao i Diontej Vajlder”, rekao je Li, koji je u profesionalnoj karijeri ostvario 35 pobeda (24 KO), tri poraza i jedan remi.

Li je svetski šampion postao 2014. godine, kada je savladao Meta Korobova, a izgubio ju je protiv Bilija Džoa Sandersa sve borbe kasnije.

Fjuri je aktuelni linealni i WBC prvak u superteškoj kategoriji, a čeka ga treći meč sa Diontejom Vajlderom, dok Džošua posle pobede nad Endijem Ruisom Juniorom u svom vlasništvu ponovo ima WBA, WBC i IBF pojas, a prvi obavezni izazivač biće mu Bugarin Kubrat Pulev.