Poraženi Kruz: Sudija je smrdeo na alkohol i cigarete

Podeli:
Douglas P. DeFelice/Getty Images

U noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu u Lujvilu, na Floridi, održan je UFC 249, a mnoge fanove je zanimala borba za pojas šampiona u bantam kategoriji između Henrija Sehuda i Dominika Kruza, nakon koje je prekidom slavio Sehudo i odbranio titulu.

Na samom isteku druge runde (dve sekunde do kraja), Sehudo je uspeo da baci Kruza u nokdaun i uputi mu nekoliko udaraca dok je bio na zemlju, što je bilo dovoljno sudiji Kitu Pirsonu da prekine meč.

Ipak, Kruz je, kao i mnogi njegovi fanovi, tvrdio da još nije bio savladan i da bi bez problema izdržao do kraja runde, ali je tada već bilo prekasno, pa je nekadašnji olimpijski prvak u rvanju odbranio pojas u bantam kategoriji.

Povezano

Nakon meča Kruz je izneo velike optužbe na račun sudije Pirsona.

Sto posto sam siguran da je ovo bio preran prekid. Voleo bih da su ove sudije nekada malo odgovornije. Ovaj moj sudija je smrdeo na alkohol i cigarete, ko zna šta je radio. Definitivno. Voleo bih da je on bio testiran. Znam da je sudija Herb Din dobar, jedan od najboljih, ali nisu svi takvi. Pokušao sam da razgovaram sa sudijom Pirsonom pre meča, ali on je samo nešto mrmljao i nije me gledao u oči. Nikada mi se u profesionalnoj karijeri nije desilo da me sudija ne pogleda u oči pre meča. Rekao sam mu da mora da priča jasno i da bude koncentrisan jer je borba za titulu u pitanju. Neverovatno, sudije moraju da budu odgovorne za ovakve stvari“, rekao je Dominik Kruz.

Voleo bih da možemo da uložimo veto na izbor sudije”, izjavio je nekad dvosturki prvak UFC u bantam kategoriji, koji se do prethodnog vikenda nije borio skoro četiri godine usled brojnih povreda.

Sehudo nastavlja sa impresivnim partijama, a posle meča je najavio i odlazak u penziju – pored zlatne medalje na OI u Pekingu 2008. godine u kategoriji do 55 kilograma, Sehudo je u UFC osvojio dva pojasa. Bio je prvak u muva kategoriji, kao i u bantamu, a trenutno se nalazi u istorijskoj seriji pobeda jer je u nizu bio bolji od četvorice velikana ovog sporta – Demitrijusa Džonsona, Ti-Džeja Dilašoa, Marlona Moraeša i sada Kruza.

Douglas P. DeFelice/Getty Images