Džons: Nećete da platite više, vidimo se za godinu-dve

Podeli:
Sean M. Haffey, Getty Images

Dugogodišnji vladar poluteške kategorije elitne MMA promocije UFC Džon Džons sve je bliži prelasku u najvišu diviziju, a spekulisalo se da bi rival mogao da mu bude snažni Kamerunac Fransis Enganu. Trenutno, deluje da od borbe neće biti ništa, a razlog su finansije.

Dvojica boraca su se danima prepucavala na Tviteru, a iako je u jednom trenutku delovalo da su pregovori za ovu superborbu u toku, na kraju od nje, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Povezano

Pre nego što samo o bilo čemu razgovarao sa UFC, saznao sam oni nisu voljni da plate više za ovu superborbu nego za običan meč jer bi na taj način možda i izgubili novac. Bilo je lepo, vidimo se za godinu ili dve. Možda će biti raspoloženiji za posao kada se budem vratio”, izjavio je Džon Džons, možda i nagoveštavajući i povlačenje iz UFC, ali je ubrzo ublažio izjavu.

Imao sam vremena da malo razmislim i sada sam manje emotivan. Tužno je što UFC ne vidi vrednost u mojoj borbi sa najopasnijim teškašem na svetu”, dodao je popularni “Bouns”.

Džons u profesionalnoj karijeri ima skor od 26 pobeda, jednog poraza (diskvalifikacija zbog nedozvoljenih udaraca) i jednog poništenog meča (bio je pozitivan na nedozvoljena sredstva).

Enganu je na skoru 15-3, a trenutno je u seriji od četiri pobede – sve tehničkim nokautima u prvoj rundi. Poznat je po ogromnoj snazi i diskutabilnoj tehnici udaraca, a u januaru 2018. godine imao je priliku da osvoji pojas, ali je od njega bolji bio Stipe Miočić jednoglasnom odlukom sudija.