Nebitno da li će biti publike: Loma i Lopes žele borbu

Podeli:
Steven Ryan/Getty Images

Kako prenosi američki ESPN, dvojica nejvećih imena lake kategorije u boksu spremna su da za meč za ujedinjenje titula, i to što pre. Vasilj Lomačenko i Teofimo Lopes spremni su da u septembru organizuju duel, iako će on značiti manju zaradu jer će se održati bez prisustva publike.

 “Razgovarajući sa Lomačenkom i Lopesom saznali smo da nijedan od njih dvojice nije zainteresovan za borbe koje prethode velikom okrašju za titule. Planiramo da to organizujemo u septembru, sa publikom ili bez nje”, izjavio je Bob Arum, prvi čovek promocije Top Renk, koja zastupa Ukrajinca.

Povezano

Pokušaćemo da organizujemo sve šta možemo, a da tu bude publike. Trudićemo se da kontaktiramo vlasti u Las Vegasu da vidimo kako mogu da nam pomognu. Možda se odlučimo za veliku organizaciju na otvorenom. Možete da uradite mnoge inovativne stvari, a da se i dalje pridržavate peporuka o socijalnom distanciranju”, dodao je promoter.

Lomačenko je dvosturki olimpijski prvak, a u trenutno u lakoj kategoriji drži titule u verzijama WBA i WBO, kao i naslov časopisa Ring. Lopes, sa druge strane, ima tek 22 godine, a Njujorčanin je u profesionalnoj karijeri za sada ostvario skor od 15 pobeda u 15 mečeva, 12 je rešio nokautom. Od 2019. godine drži pojas u IBF verziji.