Fjuri: Dobio sam poziv, boriću se sa Tajsonom

Podeli:
Getty Images/Steve Marcus

Jedan od najboljih boksera današnjice i velika zvezda teške kategorije, Tajson Fjuri, otkrio je da je prihvatio ponudu Majka Tajsona da odrade egzibicioni meč.

Fjuri je dao izjavu za BT Sport, preneli su je gotovo svi portali specijalizovani za boks, a otkrio je da je ponudu prihvatio bez imalo razmišljanja.

Dobio sam telefonski poziv sa pitanjem da li bih se borio sa Tajsonom u egzibiciji. Rekao sam „naravno da hoću”, rekao je Fjuri, koji je pre nekoliko meseci deklasirao Donteja Vajldera i postao svetski prvak u WBC verziji.

Fjuri smatra da je Majk Tajson prilično ozbiljan u nameri da odradi nekoliko mečeva, ali veruje da je reč isključivo o egzibicionim mečevima.

Video sam da postoje realni izgledi da se u ringu nađu Holifild i Tajson. Smatram da su Majk i Holifild malo prestari za to, ali ko sam ja da govorim za šta je neko sposoban”, rekao je Fjuri.

Svetski mediji su ranije javili da je blizu realizacije meč između Tajsona i Holifilda, i to u julu u Saudijskoj Arabiji. Sada se očekuje realizacija još jednog egzibicionog meča i to još jednog spektakla između aktuelnog šampiona sveta u WBC verziji i svojevremeno neprikosnovenog vladara svetskog ringa.