Masvidal gazdama: Ako vam nisam vredan, otpustite me

Podeli:
Steven Ryan/Getty Images

Američki MMA borac Horhe Masvidal kivan je na organizaciju UFC zbog toga što ne daje zadovoljavajuću ponudu za narednu borbu, uprkos činjenici da je u formi i spreman da se takmiči za pojas šampiona u velter kategoriji.

Masvidal se izrazio serijom tvitova u kojima se obraćao Dejni Vajtu i ostatku uprave promocije UFC.

Povezano

Ako vam nisam vredan, otpustite me”, napisao je Horhe “Gejmbred” Masvidal, koji je aludirao na činjenicu da i dalje nije zakazan njegov meč sa nekima od asova kategorije do 77 kilograma.

Zašto bih ja morao da prihvatim manje novca nego što mogu da zaradim samo zbog toga što moj protivnik nije sposoban da privuče publiku. Nemojte da se izvlačite na pandemiju, stvari se vraćaju u normalu, a vi kupujete ostrvo. Nikada nisam prihvatao smanjenje isplate da bih zabavio navijače, a sada se očekuje da to uradim kada treba da se borim za titulu. Borim se 16 godina i nisam nikada odbijao borbe”, rekao je 35-godišnji MMA borac iz Majamija misleći na aktuelnog prvaka Kamarua Usmana.

Masvidalova karijera je veoma duga i puna uspona i padova – u profesionalnim MMA borbama ima 35 pobeda i 13 poraza, a naročito je popularan postao u 2019. godini kada je zabeležio tri atraktivne pobede protiv Derena Tila, Bena Askrena i Nejta Dijasa.