Hrgović: Kličko verovao u mene, najveći me izbegavaju

Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Najuspešniji htvatski profesionalni bokser superteške kategorije Filip Hrgović izjavio je da se trenutno nalazi u fazi karijere u kojoj elitni bokseri najteže divizije ne žele da imaju meč sa njim, ali je i podelio anegdotu sa Olimpijskih igara 2016. godine koja uključuje jednu legendu sporta.

Zagrepčanin je OI u Rio de Žaneiru osvojio broznanu medalju, a od prelaska u profesionalni boks ima skor od deset pobeda u deset mečeva, od čega je u osam slavio nokautom.

Povezano

Radio sam sa Vladimirom Kličkom pre Olimpijskih igara. I on i njegov trener Džonaton Benks su bili uvereni pre turnira da ću uzeti zlatnu medalju, ali sam na kraju poražen u polufinalu. Dali su mi samopouzdanje i podržali su me. Gde god da sam krenuo, nailazio sam na dobar odziv“, ispričao je 28-godišnji Filip Hrgović, koji je dugo pomagao i Dionteju Vajlderu kao sparing-partner.

Mislim da u ovom trenutku još nisam dovoljno poznat za najveće borce, zato oni ne žele da imaju meč sa mnom. Ako me pobede ne stiču mnogo, ali su veoma svesni da lako mogu da izgube jer znaju da sam opasan po njih. To je za sada problem, ali ću ako nastavim da pobeđujem uskoro biti u poziciji da budem obavezni izazivač“, izjavio je hrvatski bokser.

Poslednji Hrgovićev meč održan je sedmog septembra, a Hrvat je slavio protiv nekadašnjeg izazivača za svetsku titulu, Eroka Moline nokautom u trećoj rundi. Bio je to jedan od uvodnih mečeva za duel Entonija Džošue i Endija Ruisa Juniora.