Brazilac pozitivan, ne bori se za titulu na UFC 251!

Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

Brazilski MMA borac Žilbert „Durinjo“ Burns bio je pozitivan na testu za kovid 19, zvanično je potvrdio na društvenim mrežama. To znači da neće moći da se bori na priredbi UFC 251, na kojoj je trebalo da nastupi u glavnoj borbi – okršaju sa Kamaruom Usmanom za tittulu prvaka u velter kategoriji.

Priredba je zakazana za 12. jul na Jas ostrvu u Abu Dabiju, a Burns zbog negativnog testa neće učestvovati na njoj. Ostaje da se vidi da li će organizacija naći novog izazivača za Usmana, a spominje se da bi protivnik mogao da mu bude Horhe Masvidal.

Povezano

Osim duela za titulu u velter kategoriji, u Abu Dabiju treba da se održe još dva meča za pojas – Aleksandar Volkanovski će u revanšu braniti pojas protiv Maksa Holoveja, čoveka kojem ga je i oduzeo, dok će o najboljem u bantam kategoriji odlučivati Rus Pjotr Jan i legendarni Brazilac Žote Aldo.

Burns je do sada imao fantastičnu 2020. godinu, pošto je u borbama u kojima je nastupio bio bolji od zemljaka Demijana Maje, nekadašnjeg izazivača za titulu šampiona, i bivšeg prvaka Tajrona Vudlija u dominantnoj izbedbi.

33-godišnji Burns u profesionalnim MMA mečevima ima skor od 19 pobeda i 3 poraza, a iza njega je i veoma uspešna karijera u brazilskom džiudžicuu.