UFC: Zamena možda i atraktivnija od originala?

Podeli:
Steven Ryan/Getty Images

Samo dan pošto je objavljeno da Brazilac Žilbert Burns neće takmičiti u borbi za pojas šampiona velter kategorije u okviru priredbe UFC 251, javila se mogućnost da će zamena biti Horhe „Gejmbred“ Masvidal – borac koji je obeležio 2019. godinu u svetu MMA.

Prema navodima američkih medija, Masvidal se javio organizaciji izjavivši da je spreman da „uskoči“ u poslednji momenat i zameni Burnsa, kao i da je imao test na koronavirus i da je negativan.

Povezano

Sa druge strane, prvak Kamaru Usman objavio je zagonetan tvit u kojem je poručio da je „vreme da svinje zaskiče“, što je možda aluzija na potencijalni meč sa Masvidalom, a kojim je ovaj Nigerijac često imao verbalne sukobe.

Masvidalova karijera je veoma duga i puna uspona i padova – u profesionalnim MMA borbama ima 35 pobeda i 13 poraza, a naročito je popularan postao u 2019. godini kada je zabeležio tri atraktivne pobede protiv Derena Tila, Bena Askrena i Nejta Dijasa.
Za nokaut protiv odličnog rvača Askrena bile su mu potrebne svega tri sekunde, zbog čega je vlasnika rekorda za najbrži nokaut u istoriji UFC.

Kamaru Usman je prvak u kategoriji do 77 kilograma od marta 2019. godine, kada je deklasirao dotadašnjeg prvaka Tajrona Vudlija. Od tada je jednom branio titulu, a u sjajnom meču pobedio je Kolbija Kovingtona.

Osim duela za titulu u velter kategoriji, u Abu Dabiju treba da se održe još dva meča za pojas – Aleksandar Volkanovski će u revanšu braniti pojas protiv Maksa Holoveja, čoveka kojem ga je i oduzeo, dok će o najboljem u bantam kategoriji odlučivati Rus Pjotr Jan i legendarni Brazilac Žoze Aldo.

https://twitter.com/bokamotoESPM/status/1279623116726112256