Dejna: Ovo će biti veće od Konorove i Habibove borbe

Podeli:
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Pred ljubiteljima MMA nalazi se veliki spektakl – u noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu na Jas ostrvu u Abu Dabiju održaće se priredba UFC 251 u kojoj će se odlučivati o tri šampiona elitne promocije. Interesovanje navijača je nezapamćeno u poslednje dve godine.

Neverovatno je koliko se govori o ovim borbama. Mečevi izazivaju više pažnje nego događaj u kojem su 2018. godine učestvovali Habib Nurmagomedovi i Konor Megregor. Jedino što sa ovim može da se poredi je ta priredba. Moguće je da će ovo biti najveći događaj u mojoj karijeri”, izjavio je direktor UFC Dejna Vajt.

Povezano

U UAE će se odlučivati šampionu u čak tri kategorije, a glavnu borbu večeri upriličiće Nigerijac Kamaru Usman i Amerikanac Horhe Masvidal u velter kategoriji (do 77 kilograma). Zanimljivo je da je “Gejmbred” Masvidal borbu prihvatio samo šest dana ranije, budući da je prvobitni izazivač Žilbert Burns morao da odustane jer je bio pozitivan na testu za koronavirus.

Odlučivaće se i o prvaku u perolakoj kategoriji (do 66 kilograma), a Maks Holovej, jedan od najvećih u istoriji divizije, pokušaće da povrati pojas od čoveka koji mu ga je krajem 2019. godine oduzeo – Australijanca makedonskog porekla Aleksandra Volkanovskog.

Sigurno je samo da ćemo u bantam kategoriji dobiti novog šampiona – posle povlačenja Henrija Sehuda, mesto prvaka ostalo je upražnjeno. UFC je priliku za pojas dodelio dvojici sjajnih boraca – legendi Žozeu Aldu i Rusu Pjotru Janu, koji je neporažen od stupanja u UFC oktagon.

U preostale dve borbe glavnog programa takođe nas očekuju uzbuđenja – u ženskoj slamka kategoriji Amerikanka Rouz Namajunes pokušaće da se revanšira Brazilki Džesiki Andraž za poraz u prvom duelu, dok će u ženskoj muva kategoriji rukavice ukrstiti Amanda Ribas i Pejdž van Zent.

Glavni program priredbe UFC 251 možete u direktnom prenosu pratiti na kanalu Nova S u nedelju u četiri časa ujutru.

Pogledajte intervju koji je Rouz Namajunes dala Sport klub Fight Night podkastu najavljujući borbu na UFC 251.