Usman: Masvidal je najopasniji, ceo plan mi je promenio

Podeli:
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

U nedelju ujutru održana je UFC 251 priredba, a posle spektakularnih borbi i dalje se ne stišava rasprava u javnosti, naročito u vezi sa mečom za titulu u perolakoj kategoriji, u kojem je Aleksandar Volkanovski bio za nijansu bolji od Maksa Holoveja.

NA OVOM LINKU Pročitajte izveštaj sa svih pet borbi glavnog programa, a čak tri meča odlučivala su o tituli.

Trenirao sam sa Žilberta Burnsa i morao sam da u poslednjoj nedelji promenim plan i stvorim potpuno novu strategiju. Masvidal je najopasniji momak u diviziji“, izjavio je Kamaru Usman posle pobede i svoje druge odbrane pojasa šampiona u velter kategoriji (do 77 kg).

Borba se odigrala onako kako sam je predvideo – iako se Masvidal dobro branio od rušenja, Usman je pokazao zašto je prvak“, rekao je direktor UFC Dejna Vajt.

Aleksandar Volkanovski je prvi put odbranio pojas u perolakoj kategoriji (do 66 kg) pobedivši upravo čoveka kojem je tu titulu i oduzeo – Maksa Holoveja.

Kao i prvi duel dvojice rivala, i ovaj je bio jako izjednačen, a ponovo je Volkanovski odlukom sudija bio pobednik, mada su neki zbog takvog bodovanja negodovali.

Maks i ja smo imali deset rundi – u nekima sam bio bolji ja, a u nekima on. Bila je teška borba i Maks nije odstupao ni korak. Znao sam da je pred petu rundu bilo 2:2 i siguran sam da sam bio bolji u petoj. Obojica smo želeli pobedu prekidom, ali na kraju su odlučile sudije“, izjavio je Aleksandar Volkanovski.

Da li mislite da je Maks Holovej oštećen sudijskom odlukom?