Novi Fight Island UFC spektakl, Katar bolji od Igea

Podeli:
Handout, Getty Images Sport

Novi spektakl na Fight ajlendu videli smo u noći između srede i četvrtka.

Pratili smo 11 borbi koje su nam pokazale svu raskoš koju donosi budućnost MMA, a poslastica večeri bila je borba u kojoj su se sastali Kalvin Katar i Den Ige.

Katar je pre borbe isticao da samo želi da zasluži poštovanje, a čini se i da ga je pobedom i zaslužio. Katar je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudija nakon pet rundi(49-46, 49-46, 48-47). Katar sada ima skor 22-4, dok Ige ima 14-3.

Ige je bio taj koji je uz nekoliko brzih kombinacija na početku stekao prednost, ali je Kataru bilo potrebno svega nekoliko minuta da uđe u svoj ritam i da počne da zadaje teške udarce rivalu.

Ige je svoj najbolji udarac zadao u drugoj rundi, raskrvarivši Kataru nos, ali je on ipak uspeo da preokrene i ovu rundu u svoju korist.

Sličnu situaciju videli smo i u trećoj, da bi Katar četvrtu rundu otvorio sa nekoliko snažnih i preciznih udaraca, a na kraju ove runde posledice borbe su se jasno videle na Igeovom licu.

U petoj rundi je Katar i dalje izgledao sveže dok je njegovog rivala očigledno stigao umor, mada je i pored toga pokušavao da napada. Katar je uspešno izbegaovao ozbiljnije napade da bi na kraju do pobede došao jednoglasnom odlukom sudija.