'Bobi Nakls' kao nekad: Još sam na šampionskom nivou

Podeli:
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

“Ostrvo borbe” donelo nam je još jednu fantastičnu priredbu, a glavni meč večeri gledaocima je priredio naročito uživanje, pošto su brojni ljubitelji Roberta Vitakera, ponovo u akciji mogli da vide svog heroja, a Australijanac rođen na Novom Zelandu pokazao je da i dalje ima šta da pokaže.

U noći između subote i nedelje viđeno je još uzbudljivih borbi – u ring se vratio Aleksander Gustafson, a izgleda da je velter kategorija dobila novu potencijalnu zvezdu u Šveđaninu Hamzatu Čimajevu.

Osećam se dobro, valjda. Zaista mi je laknulo jer sam bio pod velikim pritiskom pred ovu borbu. Ostvario sam pobedu po koju sam i došao, ali sam opet morao da prevaziđem nevolje. Bila je to sjajna, ali stresna borba. Bio je ovo pravi šahovski okršaj, a moram da priznam da sam u prvoj rundi bio prilično nervozan”, izjavio je 29-godišnji Robert Vitaker.

Na šampionskom sam nivou i to svi mogu da vide. Takođe, svi znaju da u svojoj poslednjoj borbi, kada sam izgubio pojas protiv Adesanje, nisam bio na svom nivou. Slažem se, on sjajno udara, ali ja jednostavno nisam bio svoj. Ja znam da sam šampion, imao ili nemao pojas”, rekao je nekadašnji UFC prvak u kategoriji do 84 kilograma.

Vitaker posle pobede nad Tilom ima skor od 21 pobede (9 nokautom, pet predajom protivnika) i pet poraza u profesionalnim MMA mečevima.

Srednju kategoriju u narednim mesecima očekuju brojna uzbuđenja u kojima će glavnu reč voditi aktuelni prvak Izrael Adesanja, sledeći izazivač Paulo Kosta, ali i još mnogi sjajni borci koji pretenduju na pojas – Džek Hermanson, Džered Kanonir, ali i sâm Vitaker.