Rakić: Ja jesam iz Beča, ali imam srpsku krv

Podeli:
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić u dominantnoj predstavi je savladao Entonija Smita i stigao do svoje pete pobede u organizaciji UFC, a za očekivati je da se od sledeće nedelje nađe među petoricom najbolje ranigranih izazivača u poluteškoj kategoriji (93 kg) elitne promocije.

Rakić je posle tri runde slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Na konferenciji za medije posle meča Bečlija je bio zadovoljan nastupom.

Osećam se dobro – želeo sam da slavim prekidom, ali nisam hteo da forsiram i mislim da sam se dobro borio. Ostvario sam nokdaun u trećoj rundi, ali znam da je Entoni žestok momak i da može da primi mnogo udaraca, pa sam bio oprezan. Baš sam ga jako udario, znaju to i moji treneri. Nije im lako kada mi drže fokusere. Na kraju je to ipak bila dominantna predstava, rekao bih. Gledao sam zajedno sa svojim trenerima stare Entonijeve borbe, naročito onu sa Volkanom Ezdemirom, i bilo mi je jasno da ne brani dobro kikove, naročito niske. Osetio sam na zemlji da je dobar u rvanju, ali i ja sam mnogo radio na tom aspektu. Mnogo sam ga umorio, čuo sam kako je teško disao. Plan mi je bio da ne žurim i da ne idem po prekid, osim ukoliko se ne ukaže velika prilika”, izjavio je Aleksandar Rakić, koji je protiv Smita prvi put nastupio pod zastavom Srbije, pošto se ranije takmičio kao Austrijanac.

Rakić se osvrnuo i na činjenicu da je prvi put nastupio u UFC kao srpski borac.

Moram da se zahvalim na podršci Srbiji, ali i celom Balkanu – Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Moji roditelji su odatle. Ja sam rođen i odrastao u Beču, ali moja krv je srpska. Toliko podrške dobijam odatle i moram nešto da im vratim. Rekao sam ljudima odatle da ću ih iznenaditi i iznenađenje je bilo da sam se borio pod srpskom zastavom. Mnogo sam im zahvalan”, izjavio je Rakić.

Na kraju sam se poneo malo hvalisavo, ali mislim da sam zaslužio. Volim da napravim šou. Ostalo je sedam sekundi do kraja i ustao sam da bih malo zabavio publiku. Neki me kritikuju da nisam imao nijedan meč na pet rundi, pa da neću biti spreman za meč za titulu. Samo bih rekao da sam danas vrlo lako mogao da izdržim još dve runde. Jan i Rejes se bore, a zatim Glover i Tijago – stvari će se tek odviti. Mislim da bi mi Dominik Rejes bio najteži protivnik, odradio je sjajan meč protiv Džona Džonsa”, poručio je 28-godišnjak, koji sada ima skor 13-2 u profesionalnim mečevima.