Pobeda Usmana sa Habibom na tribinama, pojas Minejevu

Podeli:
Francois Nel/Getty Images

U Moskvi zajedničkim snagama Fight Nights Global i Gorila Fighting Championship održali su MMA priredbu u znak sećanja na Abdulmanapa Nurmagomedova, preminulog oca Habiba Nurmagomedova.

U dvorani „Irina Viner-Usmanova“ na programu je bilo ukupno 16 borbi, od toga dve za pojas šampiona.

U glavnoj borbi večeri za upražnjeno mesto prvaka u srednjoj kategoriji Vladimir Minejev tehničkim nokautom u trećoj rundi pobedio je Daurena Ermekova. Ruski borac i nekadašnji Vako-Pro K1 šampion dominirao je sve vreme, a momak iz Kazahstana ni u jednom trenutku nije pružao iole jači otpor. Minejev je tako nakon odlične kik-boks karijere osvojio i prvi pojas u MMA.

U „co-main eventu“ gledali smo borbu u lakoj kategoriji u kojoj je Usman Nurmagomedov, Habibov rođak, sačuvao savršen skor i trenutno ima 11-0 u profesionalnoj MMA karijeri. Sada je bio bolji od Svjatoslava Šabanova tehničkim nokautom u drugoj rundi, kada je usled obilnog krvarenja Šabanova sudija bio prinuđen da prekine borbu. Impresionirao je Usman fantastičnim nožnim udarcem, pa je Šabanov na kraju jedva izašao iz oktagona uz pomoć ljudi iz svog tima.

U još jednom meču za pojas u perolakoj kategoriji Muhamed Eminov odbranio je naslov najboljeg pobedivši Muratbeka Kasimbaja slavivši posle pet rundi jednoglasnom odlukom sudija. Kasimbaj je prihvatio borbu 12 dana pre održavanje priredbe, umesto Ahmeda Balkizova.

Priredbi je prisustvovala kompletna ruska sportska elita sa Habibom Nurmagomedovom na čelu, do kojeg je sedeo selektor fudbalske reprezentacije Stanislav Čerčesov.