Povjetkin i Vajt ponovo u ringu 21. novembra

Podeli:
Harry Trump/Getty Images

Dilijan Vajt vrlo brzo je dobio priliku za revanš protiv Aleksandra Povjetkina. Novi duel britanskog i ruskog superteškaša zakazan je 21. novembar. U prethodnom meču za WBC pojas 22. avgusta u Brentvudu, Povjetkin je na spektakularan način nokautirao Vajta u petoj rundi.

Reuters/Jason Cairnduff

Vajt je u prvom duelu u prve četiri runde bio bolji bokser. Dva puta je poslao Povjetkina na pod i izgledalo je da ide ka sigurnoj pobedi. Međutim, na startu pete runde, Povjetkin je uspeo da otvori Vajta i plasira neverovatan levi aperkat. Britanac je završio na podu i nekoliko sekundi bio u nesvesti.

Vest da je zakazan revanš oduševila je Vajta.

Na sedmom sam nebu. Jedva čekam da uđem u ring i pobedim Povjetkina. U prvom meču je sjajno iskoristio svoje iskustvo. Biću mnogo oprežniji i fokusiraniji u revanšu. Jedini način da izjednačim skor je da i ja njega nokautiram”, izjavio je Vajt.

Povezano

Povjtekin je bio mnogo mirniji i suzdržaniji.

Proveo sam divno vreme sa porodicom. Sada kada sam dobio datum revanša krećem sa pripremama. Vajt je odličan bokser. Biću spreman da mu se suprotstavim. Verujem da će to biti još jedan spektakl za navijače širom sveta”, istakao je 41-godišnji Rus.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Povjetkin je imao 39 borbi. Slavio je 36 puta od toga je 25 pobeda ostvario nokautom. Vajt ima skor od 27 trijumfa i dva poraza. Rivale je 18 puta nokautirao.

https://youtube.com/watch?v=uAj5CfHNwHc