Veliki rivali Radošević i Šturm ponovo u ringu

Podeli:
Privatna arhiva

Predrag Radošević, jedan od najboljih boksera Crne Gore, momak koji se dva puta borio za titulu prvaka sveta, a osvojio WBO titulu prvaka Evrope vraća se u ring.

Podsećanja radi, Predrag Radošević je u profesionalnom ringu ostvario 34 pobede. Ima i tri poraza, dva je doživeo u mečevima za titulu svetskog šampiona, od Feliksa Šturma i Lijama Smita, a jedan od Džame Saidija kada je branio titulu WBO prvaka Evrope, koju je osvojio pobedom nad Ronijem Gabelom.

Nedugo posle osvajanja evropske WBO titule, Radošević je u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta izabran za najboljeg sportistu Crne Gore, a titulu evropskog šampiona Evrope u verziji WBO izgubio je na spektaklu koji je organizovan u Podgorici.
Radošević je napravio jednu grešku, a to je bilo dovoljno da se izuzetno kvalitetni borac iz Nemačke, Džame Saidi, sa pojasom vrati kući iz glavnog grada Crne Gore.

Koronavirus je uticao na sve sfere života pa tako i na boks, ali plemenita veština se malo po malo vraća u normalu.
Radošević je poslednji meč imao decembra prošle godine protiv Isama Asobova. U tom deulu Radošević je uspeo psihološki da se oporavi od gubitka titule, a sada ima i dodatni motiv za još jači i intenzivniji rad, jer je poziv za povratak na borilište, dobio od velikog rivala, Feliksa Šturma koji ga je pobedio u borbi za svetsku IBF titulu.

“Obradovao me poziv Feliksa Šturma koji mi je predložio da se vratim u ring na profesionalnoj reviji koju organiziju on i Ismail Ozen Oto. Borbe će se održati u decembru, istovremeno će se u ring vratiti i Šturm. Za sada još uvek nije poznato da li će meč koji ću imati biti za rejting, ili će na talonu biti neka od evropskih ili svetskih titula”, naglasio je Predrag Radošević za Sport Klub i nastavio:

“Sa mnogo entuzijazma nastavljam sa pripremama. Cilj je da maksimalno spreman dočekam profi reviju u Nemačkoj, a san da dođem u situaciju da se još jednom, treći put u karijeri, borim za titulu prvaka sveta u nekoj od prestižnih verzija. Istovremeno, Šturm je predložio da se u periodu koji sledi napravi saradnja, da se povežu Nemačka i Crna Gora, a sve u cilju unapređenja kvaliteta boksa u obe države. Ovaj plan me je takođe obradovao i trenutno je u fazi razrade detalja i vidova saradnje”.