Ridel Buker, posle 12 godina robije, pretnja Hrgoviću

Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Filip Hrgović, hrvatski bokser za koga mnogi smatraju da je kadar da stigne do svetske titule, u subotu je u Danskoj strašnim nokautom u drugoj rundi pobedio Aleksandra Kartozija.

Hrgović, koji je u amaterskom ringu osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu, zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rusiji i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore u Azerbejdžanu, stigao je do 11 pobede u isto toliko mečeva.

Protivnik iz Grčke je bio objektivno daleko slabiji, a podatak da od siline udraca koje je dobio tokom meča sa Hrgovićem nije mogao da prisustvuje proglašenju pobednika, najbolje ilustruje odnos snaga u ringu.

Hrgović nema vremena za odmor, jer ga već narednog meseca u SAD očekuje pakleno težak zadatak protiv Ridela Bukera, koji je u profi mečevima ostvario 22 pobede uz jedan poraz i to u borbi za svetsku titulu u duelu sa Džejmsom Tonijem.

Povezano

Skor Ridela Bukera je mogao da bude uspešniji da nije 12 godina proveo u zatvoru zbog posedovanja droge i sukoba sa policijom. Kada je ušao u zatvorsku ćeliju, slovio je za velikog talenta, a posle puštanja na slobodu, zbog dobrog vladanja 2017. godine, nastoji i to uspešno da se vrati boksu.

Buker koji je naglasio da je u zatvoru trenirao svaki dan kao da će uskoro dobiti priliku da se bori za svetsku titulu, ostvario je četiri pobede posle izlaska iz zatvora, a zatim je posle velike borbe i 12 rundi, poražen od Bugarina, Kubrata Puleva.

Ono što je zanimljivo, Buker je bio sparing partner Džošui pre duela sa Ruizom, a zajedno je radio i sa Hrgovićem, sa kojim će uskoro odmeriti snage u ringu.

“Mlađi sam i objektivno mnogo bolji bokser od Bukera, ali to je lako reći, ali neće biti lako potvrditi u ringu, jer Buker ima ogromno iskustvo u svakom smislu, ume da prima, ali i da zadaje udarce. Moram da budem fokusiran, agresivan, čvrst i spreman na veliku borbu od prvog do poslednjeg zvuka gonga, ako želim, a želim još jednu pobedu u profi ringu”, naglasio je Filip Hrgović u razgovoru sa kolegama iz Hrvatske.

Meč protiv Bukera je od vitalnog značaja za Filipa Hrgovića jer bi u slučaju pobede, bio jako blizu meča za svetsku titulu, o kojoj sanja svaki bokser koji uđe u profi ring.