"Hrgović protiv Babića? Kao da Siti igra sa amaterima"

Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Hrvatski bokser teške kategorije Filip Hrgović smatra se jednim od najvećih talenata najteže divizije i predviđa mu se čak i šansa za jedan od velikih šampionskih pojaseva u budućnosti, a mnogi već govore o rivalitetu sa sunarodnikom Alenom Babbićem.

Hrgović, osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, u svom poslednjem meču odličnim nokautom pobedio Aleksadrea Kartoziju.

Sa druge strane, Alen Babić na drugačiji način krči put do svetskog vrha, a pažnju svetske javnosti privukao je „uništivši“ velikog favorita Šondela Vintersa nokautom u drugoj rundi sjajne priredbe u čijoj je glavnoj borbi Aleksandar Povjetkin fantastičnim nokautom „uspavao“ Britanca Dilijana Vajta.

Ovaj Riječanin ima četiri pobede u četiri profesionalna meča, a dugo je radio kao sparing-partner Dilijanu Vajtu. Međutim, Hrgović kaže da od potencijalnog meča dvojice Hrvata, koje zastupa isti agent Edi Hern iz Mečrum Boksinga, za sada nema ništa.

Babić nije na mom nivou, ja želim borce poput Danijela Duboe, Džoa Džojsa, Dilijana Vajta ili Aleksandra Povjetkina“, izjavio je 29-godišnji Filip Hrgović, koji ima skor od 11 pobeda u 11 profesionalnih mečeva, od čega 9 nokautom.

To bi bilo kao da neko igra u amaterskim ligama i onda želi da igra protiv Mančester Sitija. Poštujem ja Babićevu ambiciju, ali od toga nema ništa“, izjavio je Kale Soerlend, promoter koji radi sa Hrgovićem.