Džudo: Srbija sa 12 aduta u Budimpešti

Podeli:
Džudo savez Srbije

Gren slem u Budimpešti od 23. do 25. oktobra biće najjače džudo takmičenje u svetu od početka godina. Srbiju će u glavnom gradu Mađarske predstavljati 12 reprezentativaca.

youtube

Glavni aduti biće Nemanja Majdov, svetski šampion iz 2017. godine u kategoriji do 90 kilograma i olimpijac Aleksandar Kukolj, koji se od ove godine bori u kategoriji do 100 kilograma.

Povezano

Pored pomenutog tandema za što bolji plasman boriće se: Milica Nikolić i Andrea Stojadinov (do 48 kilograma), Nadežda Petrović (do 52 kg), Marica Perišić (do 57 kg), Anja Obradović (do 63 kg), Milica Žabić (preko 78 kg), Strahinja Bunčić (do 66 kg), Darko Brašnjović (do 90 kg), Bojan Došen (do 100 kg) i Žarko Ćulum (preko 100 kg).

Sa ekipom su i treneri Ljubiša Majdov, Vladimir Jovičić, Nemanja Nikolić, Miroslav Begović, Nemanja Tomić i Nikola Nikolić.

U Budimpešti će zbog pandemije koronavirusa morati da se poštuju strogi zdravstveni protokoli. Svi učesnici moraju da imaju negativan PCR test. Maske moraju da nose svi u dvorani, osim boraca, koji su u tom trenutku na tatamiju.