Habib u penziji: Majka me je molila, ne mogu bez oca

Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov okončao je profesionalnu karijeru po treći put odbranivši pojas UFC prvaka lake kategorije pobedom nad Džastinom Gejdžijem, a posle meča objasnio je odluku da ode u penziju.

“Ruski orao” slavio je posle predaje protivnika nakon “trougla” u drugoj rundi.

Nurmagomedov je posle meča bio izuzetno emotivan, a bila je to prva borba za njega u kojoj ga nije savetovao otac i trener Abdulmanap, koji je preminuo ranije ove godine.

Želim da kažem da je danas ovo bila moja poslednja borba. Nema šanse da ću opet dolaziti ovde bez svog oca. Ovo mi je bio prvi put bez oca, a kada sam dobio poziv UFC da imam meč sa Džastinom, razgovarao sam sa majkom tri dana. Ona nije želela da se borim bez oca, molila me je da to ne radim, ali sam joj obećao da će mi ovo biti poslednji meč”, izjavio je sada već bivši MMA borac Habib Nurmagomedov.

Ako dam svoju reč, onda moram i da je ispunim. Imam samo jednu želju, da od utorka ja budem broj jedan ‘paund for paund’ borac u UFC i nadam se da će mi je Dejna i menadžment ispuniti”, objasnio je Avarin iz Dagestana i otišao u legendu.

Nurmagomedov se povlači iz MMA sa skorom od 29 pobeda iz 29 mečeva, od čega 13 u promociji UFC, u kojoj je od 2012. godine. Pojas lake kategorije (do 70 kg) osvojio je u aprilu 2018. godine i branio ga je tri puta – protiv Konora Mekgregora, Dastina Poarjea i Džastina Gejdžija.