"Habib slomio stopalo pre 3 nedelje, nikome nije rekao"

Podeli:
Ethan Miller/Getty Images

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov odbranio je pojas UFC šampiona lake kategorije i objavio povlačenje, a prvi čovek organizacije Dejna Vajt otkrio je neke neverovatne podatke o njemu posle velikog spektakla u Abu Dabiju.

Avarin je slavio posle dominantne predstave i „trougla“ početkom druge runde, a potom se u dirljivom obraćanju medijima povukao iz sporta.

Povezano

Zaista mislim da će ostati u penziji. Svi smo imali sreće što smo ga videli večeras posle svega šta je prošao. Čuo sam i da je bio u bolnici pre tri nedelje jer je polomio stopalo. Dakle, imao je dva polomljena prsta na stopalu i polomljenu kost stopala. Nikome to nikada nije rekao dok je išao okolo. On je jedan od najžilavijih ljudskih bića na planeti i on je svetski ’paund for paund’ broj jedan. Ozbiljan sam, on je jedan od ljudi za koje može da se kaže da su najveći svih vremena“, izjavio je Dejna Vajt.

Moram da kažem da mi je mirisalo na iznenađenje posle merenja i suočavanja. Džastin je delovao fantastično. Ali, u ringu nije ličio na sebe, teško je disao. Što se tiče Habia, ako želi da se vrati, vratiće se, a ako ne želi, neće. To je prosto. Neka se malo emocionalno oporavi“, rekao je prvi čovek UFC.

Habib Nurmagomedov je bio član UFC rostera od 2012. godine, a u promociji je ostvario 13 pobeda u 13 mečeva, a zanimljivo je da nikada nije izgubio niti jednu rundu. Pojas šampiona branio je tri puta – protiv Konora Mekgregora, Dastina Poarjea i Džastina Gejdžija.