"Džošua već sad misli na Usika, ušao mu je u glavu"

Podeli:
Getty Images/Richard Heathcote

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik smatra se jednim od najvećih asova tog sporta danas, a posle dostizanja zvanja neprikosnovenog šampiona u kruzer diviziji, sada krči put ka svetskim titulama u teškoj kategoriji, a naredni protivnik biće mu iskusni Britanac Derek Čisora.

U trenutku kada je držao sve relevantne titule u kategoriji do 90,7 kilograma 33-godišnji Ukrajinac je rešio da uprazni titule i oproba se sa konkurencijom u najtežoj kategoriji.

Povezano

Debi među teškašima imao je u oktobru 2019. godine kada je protiv njega predao Amerikanac Čez Viderspun, a sledeći rival biće mu nekadašnji izazivač za svetsku titulu Derek Čisora.

Usik ima meč sa Čisorom, ali je već ’ušao u glavu’ Entoniju Džošui. On je sledeći obavezni izazivač Britancu, ako pobedi Bugarina Kubrata Puleva“, izjavio je Usikov promoter Aleksandar Krasjuk.

Čisora ima 36 godina, poreklom je iz Zimbabvea, a trenutno ima skor od 32 pobede (23 nokautom) i 9 poraza u profesionalnom ringu. Godine 2012. poražen je u meču za svetsku titulu u WBC verziji, a bolji od njega bio je Usikov zemljak Vitalij Kličko.

Usik je do sada kao profesionalac ostvario savršenih 17-0 u pro ringu, a slavio je nokautom 13 puta. Osvojio je i brojne medalje kao amater, a najveći uspeh predstavlja zlatno odličje sa OI u Londonu 2012. godine.