"Habib se bori samo sa patuljcima"

Podeli:
Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Američki MMA borac Kolbi Kovington je izrekao veoma ozbiljne optužbe na račun Habiba Nurmagomedova i na način na koji on bira protivnike. Kolbi kaže da Rus želi isključivo da se bori u lakoj kategoriji u kojoj se kako kaže "ne bore pravi muškarci".

Habib Nurmagomedov je nedavno dobio Džastina Gejdžija u dugo najavljivanoj borbi u Abu Dabiju. Tako je odbranio svoj pojas, a potom je, posle 29 UFC pobede, poručio da se više neće baviti borbama. U tome je najviše na Habiba uticala smrt oca.

Ipak Kolbi Kovington koji se bori u velter kategoriji smatra da Habib Nurmagomedov ne treba da se bori u lakoj kategoriji i da takvi odabirom isključivo želi borbe sa „patuljcima“ kako se izrazio Kovington.

Povezano

 „Svi znaju da Habib ima oko 86 kilograma između borbi, ja imam manje od njega. Međutim ja sam pravi muškarac i borim se u klasi svoje težine. Spreman sam za svakog protivnika. Habib hoće da se bori samo sa patuljcima„, kazao je Kovington dodavši da niz koji Nurmagomedov ima ne bi postojao da se on bori sa pravim muškarcima.

Odlično je što tuče gomilu dece. Gomilu patuljaka. Nikad se neće boriti u kategoriji za prave muškarce. Zna da ako se bori ovde neće odbraniti svoju titulu„, kaže Amerikanac.

Handout/Getty Images

Kovington inače ima 32 godine kao i Nurmagomedov, a u MMA borbama ima 16 pobeda i dva poraza. Poslednju borbu je ostvario u septembru protiv Tajrona Vudlija u Las Vegasu tehničkim nokautom.