Dejna: Vratiće se Habib, njegov otac je želeo 30-0

Podeli:
Isaac Brekken/Getty Images

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov se povukao prethodnog vikenda posle odbrane pojasa UFC prvaka u lakoj kategoriji sa savršenim skorom 29-0, a prvi čovek elitne promocije Dejna Vajt rekao je da očekuje da će se as iz Dagestana predomisliti i vratiti u UFC oktagon.

Rus se povukao posle pobede nad Džasinom Gejdžijem u drugoj rundi, a u emocijama ispunjenom razgovoru sa komentatorom posle meča izjavio je da ne želi više da se bori zbog toga što sa njim više nije njegov otac i trener Abdulmanap, koji je preminuo od posledica koronavirusa.

Povezano

Razgovarao sam sa Habibom. On je bio skroz pod uticajem emocija te noći kada se povukao posle borbe. Imam osećaj da bi želeo da ostvari skor 30-0“, izjavio je Dejna Vajt.

Mislim da će se vratiti jer je i njegov otac želeo da dođe do 30. pobede, a Habib će hteti da ispuni njegovu želju“, rekao je prvi čovek UFC.

I dalje se čeka rasplet u vrhu lake kategorije UFC, a borci koji pretenduju na Habibog upražnjeni „presto“ su Konor Mekgregor i Dastin Poarje (koji imaju borbu u januaru), ali i Gejdži i Toni Ferguson.

Predstojećeg vikenda moći ćemo da pratimo poslednju borbu u karijeri jednog od velikana ovog sporta – legendarnog Brazilca Andersona Silve.