Od NFL do UFC: Teška kategorija, a pao na vagi

Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

U noći između subote i nedelje na programu je nova priredba u organizaciji elitne MMA promocije UFC, a jedan od učesnika biće i borac teške kategorije, a nekada uspešan NFL igrač Greg Hardi.

Na merenju pred meč Hardi je imao 120,9 kilograma, skoro 700 grama više od dozvoljenih 120,2. UFC ima granicu i za tešku kategoriju, a Hardi je mogao da postane prvi u istoriji organizacije koji je “promašio” vagu za meč teške kategorije.

Ipak, Hardi je imao sat vremena da dotera težinu i kada se vratio težio je 120,1 kilogram, što je bilo dovoljno za prolaz.

Povezano

Ovo nije prvi put da Hardi ima problema u UFC – njegova pobeda protiv Bena Sosolija poništena je jer je dokazano da je između rundi koristio inhalator.

Hardi ima 32 godine, igrao je na poziciji defanzivnog enda za Karolina Panterse i Dalas Kaubojse, a 2013. godine bio je i učesnik Pro Boula. Meštovitim borilačkim veštinama bavi se od 2018. godine, a do sada je ostvario skor od 6 pobeda (5 nokautom), jednog poništenog meča i 2 poraza.

U noći između subote i nedelje sastaje se sa Morisom Grinom, a u glavnoj borbi večeri slavni Anderson Silva povući će se iz profesionalnog oktagona u borbi sa Jurajom Holom.