Poslednja borba Pauka: Volim te, najveći si (VIDEO)

Podeli:
Handout/Getty Images

Anderson Silva, po mišljenju mnogih jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, sa 45 godina završio je profesionalnu karijeru porazom od Juraje Hola nokautom u četvrtoj rundi.

Bio je to tehnički nokaut nakon dva minuta borbe u četvrtoj rundi, i to nakon što je u trećoj rundi Pauk već bio u nokdaunu.

„Volim te. Ti si jedan od najvećih svih vremena. Izvini“, rekao je Hol posle meča Brazilcu, Hol koji je više puta isticao da je zbog Silve i počeo da se bavi MMA.

„Prvo ću da odem kući, popričaću sa svojim timom. Videćemo (da li će biti još borbi)“, rekao je emotivni Silva.

Za Jamajkanca je to bila 16. pobeda u karijeri, a treća u nizu, dok Silva karijeru završava sa skorom od 34 pobede i 11 poraza, ali je u poslednjih devet mečeva sedam puta izgubio, dok mu je jedna pobeda, ona nad Nikom Dijasom, poništena jer je bio pozitivan na nedozvoljene supstance.

Silva se prethodno nije borio od maja 2019. godine i poraza od Džerteda Kanonira, a predsednik UFC Dejna Vajt prethodno je izjavio da je meč sa Holom dobra prilika da se 45-godišnji Silva graciozno povuče iz profesionalnog oktagona.

https://youtube.com/watch?v=Cq5Ka88ad-Y

Silva je i dalje vlasnik najduže šampionske vladavine u istoriji organizacije – prvak srednje kategorije bio je tačno 2.457 dana, a njegova strahovlada u diviziji do 84 kilograma trajala je od 2006. do 2013. godine.

Mnogi su Silvu zbog sjajnih rezultata i atraktivnog stila borbe smatrali najvećim MMA borcem svih vremena, uključujući predsednika UFC Dejnu Vajta i popularnog komentatora Džoa Rogana.