"Nisam glup kao Džons, neću 'nabiti' mnogo kila"

Podeli:
Logan Riely/Getty Images

Novozelandski MMA borac Izrael Adesanja već dva puta branio je pojas UFC šampiona srednje kategorije (do 84 kg), a naredni meč imaće za ujedinjenje šampionskih pojasa protiv trenutnog prvaka poluteške kategorije (do 93 kg) Jana Blahoviča.

Za američke medije Adesanja je govorio o tome kako će se prirpemiti za duel u čak devet kilograma težoj kategoriji.

Neću mnogo da se gojim da bih bio konkurentan u toj kategoriji. Baš zbog toga će i Džon Džons da padne. Neki ljudi su jednostavno glupi, ne znaju kako stvari funkcionišu. Ja sam kao kikbokser dobijao na težini kada sam se borio kao teškaš, ali bitne su veštine“, izjavio je Izrael Adesanja.

Povezano

Želiš da budeš veći? U redu, ali da li je tvoje telo naviknuto na to? Jesi li ti sam naviknut da se krećeš sa toliko kilograma viška. Da li ćeš funkcionisati kao u prethodnim borbama? Ja ću ostati ono što sam, samo ću biti snažniji, ali neću namerno nabijati mišićnu masu da bih se borio u višoj kategoriji, to je glupo“, rekao je Novozelanđanin nigerijskog porekla.

Adesanja je pojas šampiona osvojio pobedom nad Robertom Vitakerom, a posle ga je branio protiv Joela Romera i Paula Koste. U profesionalnom MMA oktagonu ima savršen skor od 20 pobeda u 20 mečeva, a u UFC ovaj 31-godišnjak rođen u Nigeriji ostvario je devet trijumfa.

Pre MMA Adesanja je bio izuzetno uspešan kik-bokser, a takmičio se u prestižnoj promociji Glori. U profesionalnim kik-boks mečevima ima 75 pobeda i 5 poraza.

Blahovič ima 37 godina, a profesionalni skor u MMA kavezu mu je 27-8. Član UFC rostera je od 2014. godine, a prethodno je bio prvak promocije KSW.

Do titule je došao krajem seprembra tekuće godine nokautom protiv Dominika Rejesa. Prethodno je pojas šampiona u poluteškoj kategoriji upraznio Džon Džons posle dugogodišnje vladavine tom divizijom.

Džons je rešio da se oproba u teškoj kategoriji, a tokom godina razvio je veliku netrpeljivost sa Adesanjom, pa su mnogi često govorili o njihovom potencijalnom duelu.