Hrgović: Da Hrvatska konačno ima teškaša prvaka sveta!

Podeli:
Reuters/Andrew Couldridge

Hrvatski bokser Filip Hrgović smatra se jednom od najvećih svetskih nada u najtežoj kategoriji, a mnogi mu smatraju proboj čak i do meča za titulu u narednim godinama. Za medije je govorio o svom predstojećem meču – borbi sa Rajdelom Bukerom.

Buker je nekada bio velika nada svetskog boksa, ali je zbog niza krivičnih dela čak 12 godina proveo u zatvoru.

Povezano

Pripreme za meč imao sam na Floridi, a to je uvek dobro. Naporno sam radio sa profesorom Pedrom Dijasom. Disciplina je bila izuzetno čvrsta i sve je bilo savršeno. Jedva čekam da dođe noć meča“, izjavio je 27-godišnji Filip Hrgović, čija će predstojeća borba biti jedna od uvodnih na reviji u kojoj je meč večeri okršaj Juriokisa Gamboe i Devina Hejnija.

Nadam se da ću pobediti i dobiti priliku da se borim za svetsku titulu. To je moj cilj – da budem prvi Hrvat koji je šampion sveta u teškoj kategoriji. Ja jesam najbolji i sigurno ću biti novi šampion. Imam taktiku za najveća imena. Buker je u prošlom meču odradio svih 12 rundi sa Kubratom Pulevim, a on sad ima meč sa Entonijem Džošuom. Želim da ga nokautiram i pošaljem poruku celom svetu“, rekao je hrvatski bokser.

Stipe Drviš stigao je do svetske titule u poluteškoj kategoriji stigao 2007. godine i jedini je bokser kojem je to pošlo za rukom pod hrvatskom zastavom. 

Zagrepčanin je na OI u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojio broznanu medalju, a od prelaska u profesionalni boks ima skor od 11 pobeda u 11 mečeva, od čega je u devet slavio nokautom.