Bokseri Crne Gore ciljaju medalje na EP u Budvi

Podeli:
BK Budva

Mlada bokserska reprezentacije Crne Gore u Budvi odrađuje završne pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se u tom gradu održati od 11. do 23. novembra.

Pod dirigentskom palicom selektora Boška Draškovića, trenera Nikole Ružića i Mugoše Kovačevića, svakodnevno naporno trenira i sanja medalje na smotri najboljih mladih boksera Starog kontinenta devet boraca: Bojana Gojković, Nela Radenović, Nina Radenović, Luka Gačević, Damjan Liješević, Đorđe Smolović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Andrija Lambulić.

I pored složene epidemiološke situacije, za učešće na šampionatu Evrope vlada veliko interesovanje, tako da se očekuje učešće boksera iz tridesetak evropskih zemalja, a samim tim i izuzetno jaka konkurencija.

Iako je Crna Gora kao domaćin mogla da prijavi znatno veći broj boraca, doneta je odluka da na šampionatu Evrope za mlade učestvuju samo momci i devojke koji su kadri da se umešaju u borbu za medalje.

Naravno, glavna uzdanica je Bojana Gojković, devojka iz Budve, koja je dva puta uzastopno bila šampion Evrope u konkurenciji juniorki.