I dalje bez poraza: Hrgović deklasirao Bukera

Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Hrvatski bokser Filip Hrgović stigao je do 12. profesionalne pobede, pošto je na Floridi posle pet rundi tehničkim nokautom savladao 39-godišnjeg Amerikanca Rajdela Bukera.

Zagrepčanin je kontrolisao dešavanja u ringu od samog starta i od prve runde demonstrirao da je daleko spremniji i kvalitetniji od Amerikanca, koji je nekada predstavljao veliku nadu teške kategorije, ali ga je omeo dugogodišnji boravak u zatvoru.

Hrgović je u drugoj rundi imao nokdaun, ali je posle veoma jednostranog duela, sudija krajem pete runde morao da prekine meč kako ne bi došlo do ozbiljnije štete.

Hrgović sada ima skor od 12 pobeda (10 KO) u 12 profesionalnih mečeva, a ostaje da se vidi ko će mu biti naredni protivnik.

Buker je bio jedan od mojih sparing-partnera kada sam se spremao za meč sa Gregorijem Korbinom. Dobro smo se poznavali, on je odličan tehničar, ali sam ja bio u mnogo boljoj formi. Što se tiče protivnika… Majkl Hanter, Ženg Žilei, Džo Džojs, Danijel Duboa, bilo ko… Aleksandar Povjetkin, Dilijan Vajt, Derek Čisora… Želim sve da ih pobedim. Oni će mi biti priprema za najbolje boksere u teškoj kategoriji“, izjavio je Filip „El Animal“ Hrgović.