Budva je spremna za šampionat Evrope u boksu

Podeli:
Foto: BK Budva

Crnogorski boks na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi predstavljaće devet boraca, saopšteno je iz stručnog štaba reprezentacije. Pravo nastupa na šampionatu, koji će biti održan od 11. do 23. novembra, imaće takmičari rođeni 2002. i 2003. godine.

Crnogorski boks na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi predstavljaće devet boraca, saopšteno je iz stručnog štaba reprezentacije. Pravo nastupa na šampionatu, koji će biti održan od 11. do 23. novembra, imaće takmičari rođeni 2002. i 2003. godine.

Za medalje boriće se Bojana Gojković, Nela Radenović, Nina Radenović, Luka Gačević, Damjan Liješević, Đorđe Smolović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Andrija Lambulić.

Predsednik Organizacionog odbora, Aleksandar Klemenko rekao je da je predstojeće takmičenje prvo boksersko kontinentalno prvenstvo u svetu ove godine. Prema njegovim rečima, gotovo niko nije verovao da će zbog pandemije koronavirusa Crna Gora uspeti da organizuje šampionat Evrope.

Povezano

Uspeli smo zahvaljujući entuzijazmu svih u klubu, trenerima, takmičarima, njihovim roditeljima, svi su se uključili maksimalno. Posebno se zahvaljujem opštini Budva, koja nam je pomogla i praktično nam bila najveći sponzor. Zahvaljujem se Ministarstvu sporta i mladih, Bokserskom klubu Budva. Svi smo spremni da pokažemo da smo dobri domaćini i organizatori“, rekao je Klemenko.

Klemenko, koji je ujedno i predsednik Bokserskog kluba Budva, naglasio je da očekuje da će crnogorski bokseri osvojiti neku od medalja.

Direktor reprezentacije Dragan Đuričković je naglasio da očekuje pravi bokserski praznik u Budvi.

U ovom trenutku, mi bokserski radnici, živimo svoj san, jer ono što smo godinama maštali, da možemo u Crnoj Gori organizovati Evropsko prvenstvo, ovih dana se ostvaruje zahvaljujući velikom naporu Aleksandra Klemenka. On je pomogao da Bokserski savez Crne Gore dobije organizaciju šampionata“, rekao je Đuričković.

Selektor Boško Drašković istakao je da je crnogorski boks mnogo dobio dolaskom Aleksandra Klemenka.

Imali smo sreće da u boks uđe Aleksandar Klemenko. To je čovek koji je doprinio da se značajno popravimo na lestvici evropske i svetske bokserske federacije. Na neki način je uspevao da nas zaštiti. Stigla je i prva medalja, posle 25 godina, bronzana Milovana Sekulovića sa prvenstva Evrope. Sa Evropskog prvenstva iz Anape stigle su još dve, zlatna Bojane Gojković i bronzana Petra Liješevića. Naredne godine, Bojana Gojković je ponovo bila najbolja u Evropi. Nastojaćemo da stignemo do pobedničkog postolja i u Budvi“, rekao je Drašković.

Privatna arhiva

Selektor je naglasio da je rezultate prepoznala i Evropska bokserska federacija i dodelila Budvi organizaciju šampionata.

Trener reprezentacije Nikola Ružić poručio je da je zadovoljan formom u kojoj se nalaze crnogorski takmičari.

Ne bih želio da prognoziram rezultat, ali sam siguran da će naši bokseri dati sve od sebe, svoj maksimum, da dođu do što boljeg rezultata. Pozitivno je za sve nas što smo uspeli da organizaciju šampionata dovedemo do kraja. Narednih dana će sve biti jasno, posebno nakon žreba kada ćemo saznati ko su protivnici našim bokserima. Onda će koncentracija biti fokusirana na mečeve i borbe“, poručio je Ružić.